Doorlopers


Een aantal deelnemers van de  ‘Herstellen doe je Zelf‘ komen met de vraag: ‘En als de cursus afgelopen is, moeten het weer alleen doen? Dat willen we helemaal niet. We willen doorgaan met de groep, dan kunnen we ons leven verder opbouwen, zal de kans op terugval verminderen.’
We zijn verder gaan praten en brainstormen met elkaar, (deelnemers, collega’s en wij) hoe zo’n groep er dan uit zou moeten zien. Wat willen we mét en van elkaar?

  • Het moet met ons eigen herstel te maken hebben
  • Het moet inhoudelijk aansluiten bij ons leven

Om een lang verhaal korter te maken; dit is wat we inmiddels doen, de groep draait inmiddels vanaf 2016

  • Elke week starten we kort met een ‘de keek op de week’, hoe de afgelopen week bij de deelnemers gegaan is.
  • Voor inspirerende onderwerpen gebruiken we het blad ‘LEF‘ om eigen ervaringen te delen en dieper op onderwerpen in te gaan.
  • Daarnaast gebruiken we onderwerpen die door de deelnemers ingebracht worden -ook weer gebaseerd op eigen ervaringen- zoals ‘help ik heb een feest, wat nu?’, ‘ik heb het te …., hoe doen jullie dat?’ , ‘ik maak me zorgen om……, wat kan ik doen?’, enz. enz.
  • Soms is onze cursusruimte bezet en doen we iets anders. Zo hebben we al een keer de creatieve ruimte mogen gebruiken en zijn we ‘herstellend en verbindend’ aan het schilderen geslagen en  we hebben eens een rondleiding gekregen van één van onze deelnemers bij het vrijwilligerswerk wat hij doet.
  • Af en toe spelen we het spel ‘360 verhalen‘, waar de ‘mooiste’ verhalen gedeeld worden met elkaar.
  • We hebben een geheime Facebookgroep die wordt gebruikt voor ‘herstel en ondersteuning’ aan elkaar, zodat we elkaar elk moment buiten de groepsbijeenkomsten kunnen bereiken. Deze Facebookgroep wordt ook gebruikt om ‘ditjes-en-datjes’ met elkaar te delen, die met ons herstel te maken hebben.

Nog een opmerking toe: Ons ‘Doorlopers’ logo is gemaakt door Sio (onze eigen tekenares), ze heeft exact weergegeven waar we voor staan!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *