Ervaringsverhaal Eelco 3


Cyclus

201308-eelcoZo’n twintig jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met de ggz. Volledig vast gelopen in werk, mijn geaardheid en vragen over mijn identiteit plus de alcohol. In een cyclus van drie, vier jaar herhaalde dit scenario zich constant. Vertrouwen van iedereen werd constant beschaamd.

Steeds verder van mezelf

Na een klinische opname in Deventer werd borderline als diagnose gesteld. Maar door weer verandering van werk met daarbij behorende verhuizingen glijdt een mens onbewust (of juist bewust…..) steeds weer verder van zichzelf en de zorg weg. Na een crisis-opname in Rotterdam begin 2007 kwam ik in het ’vangnet’ van Bavo Europoort terecht.

Mild kritsch

Ben als ’consument’ van ggz-zorg zeker een ’ervaringsdeskundige’ te noemen!
Mild kritisch zie ik waar zaken beter zouden kunnen, maar heb nadrukkelijk oog voor de know-how, de betrokkenheid van medewerkers en – vooral – de bereidheid van cliënten om goede zorg vorm te geven. Iedereen in dat proces heeft een eigen verhaal, kennis en ervaring in te brengen op basis van gelijkwaardigheid.

Actief inzetten

Heb vaak last van het feit dat ik veel jaren van mijn leven heb verprutst………..
’k Probeer die schade deels in te halen door mij actief in zetten voor medezeggenschap en voor het enthousiasmeren en het promoten van ervaringsdeskundigheid.

Ervaring is immers niet wat je overkomt, maar wat je er mee doet!


3 gedachten over “Ervaringsverhaal Eelco

 • Margriet van As

  Verprutst zou ik het niet vinden, al die jaren. Het is niet alleen wat je deed maar ook wat je niet deed. Niet alleen je positieve acties maar ook wat je nu erkent als negatief, wat jou nu in staat stelt om te doen wat je kunt doen. Prachtig ervaringsverhaal. Herkenbaar voor me 🙂

 • anja

  Hoi Eelco,

  Nee joh, zeker niet verprutst, overigens herken ik je gevoel wel, want ik heb met hetzelfde gevoel te maken gehad. Tot ik me bedacht ‘de verprutste’ jaren hebben me wel de ervaring gegeven. Van daaruit kon ik groeien, met eerst het besef, dat oude leven wil ik niet meer. Vervolgens gaan werken en blijven werken aan een nieuw leven wat ik wel wil. Het komt niet aanwaaien, het is blijven leren van mijn ervaringen. Kan het anders/beter? Oké ga ik dat proberen.

  En omdat ik je een beetje ken, weet ik dat je ook aan het werk bent voor het leven waar jij voor kiest. Soms een beetje teveel hooi op je vork, dat wel. Met z’n allen een beetje op elkaar letten en elkaar erop aanspreken, dan komt het helemaal goed.

  Groetjes Anja

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.