Verhaal van Martin 1


Ik heb eigenlijk gewoon een goede jeugd gehad, waarin ik niets te kort kwam. Drugsgebruik begon voor mij uit naïviteit en verveling, rond mijn 16e levensjaar. In de jaren daarna nam mijn drugsgebruik toe, maar nog niet problematisch. Toen ik 22 was raakte ik verslaafd aan crack en niet veel later ook aan heroïne.
De problemen verergerden toen snel.

Ik had geen probleem

In de jaren daarna begon ik drugs te verkopen op grote schaal en daarmee financierde ik mijn eigen behoeften, hiernaast had ik ook mijn werk nog. Dit heeft jaren geduurd, waarin ik eigenlijk vond dat ik geen probleem had. Ik werkte toch en had geld.

Afglijden

Langzamerhand gleed ik toch wat verder af, tot ik op een gegeven moment mijn werk verloor en ook mijn huisvesting.Dat was voor mij een keerpunt: of ‘onder de brug’ of afkicken en een normaal bestaan proberen op te bouwen. Ik koos voor het laatste!

Weer op de rit!

Mijn tijd in de verslavingskliniek was zwaar, onder andere door de lichamelijke afkick en de maatschappelijke problemen die ik had(geen huis, schulden, justitie enz). Het lampje begon bij mij te branden doordat ik meer verantwoordelijkheid kreeg. Ook mijn familie stimuleerde mij enorm en ik kreeg weer kontakt met mijn zus. Dit wilde ik nooit meer kwijt. Inmiddels heb ik mijn leven weer op de rit en ben 5 jaar clean.
Martin


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Verhaal van Martin