Herstelverhaal Doenja: Deel 1 – Opgenomen


doenja-webMet een maatregel opgenomen bij het Centrum Intensieve Behandeling (CIB), i.v.m.  een diagnose kenmerken van een borderline persoonlijkheidsstoornis en trauma’s. Door mijn gedrag en gevoelens moest ik een aantal trauma’s leren verwerken. Ik verbleef 8 maanden op de gesloten afdeling. Daarna werd de behandeling 16 maanden voortgezet op de open afdeling van het CIB.


Geconfronteerd met eigen gedrag

Op het moment dat ik naar de open afdeling van het CIB ging, wist dat ik anders wilde leven.  Alleen wist ik nog niet hoe. Ik werd door de medecliënten dagelijks geconfronteerd  en aangesproken op mijn eigen gedrag en verantwoordelijkheden.

Geleidelijk proces

De knop omdraaien is kort door de bocht omschreven. Het is een heel proces wat geleidelijk gaat. De combinatie contact met medecliënten en therapeuten heeft voor mij gewerkt. Ik kreeg de ruimte die ik nodig had en werd geaccepteerd om wie ik was.

Doenja’s herstelverhaal is een miniserie van 5 delen.  Dit is deel 1. Opgetekend door Marcha.

Lees hier Deel 2
Lees hier Deel 3
Lees hier Deel 4
Lees hier Deel 5

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *