Herstelverhaal Doenja: Deel 2 – In herstel


doenja-webNa de periode van intern wonen bij het Centrum Intensieve Behandeling (CIB) werd de behandeling 1,5 jaar lang ambulant voortgezet.

Zelfstandiger worden

In deze periode leerde ik steeds zelfstandiger omgaan met de symptomen en kenmerken van mijzelf. Ik kan erg impulsief zijn en daardoor snel zijn in mijn doen en laten. Gelukkig kon ik toen altijd terugvallen bij een aantal mensen waar ik tegelijkertijd mee op het CIB verbleef én natuurlijk bij mijn vriend en moeder.

Reflectie op mezelf

Het mooiste is dat ik nu op mezelf kan terugvallen, onder andere door te reflecteren. Op deze manier kan ik zien wat mijn eigen aandeel is in een probleem of situatie, als iets niets zo lekker loopt.

Opleiding afgerond

Klaargestoomd voor ‘de maatschappij’ heeft het UWV mij geholpen met een jobcoach en financieel een opleiding te volgen voor schoonheidsspecialiste. Het is de eerste opleiding in mijn leven geweest die ik heb afgerond met een diploma. Hierdoor heb ik geleerd hoe goed het voelt om af te maken waar ik aan begonnen ben, ik was eindelijk echt trots op mezelf.

Doenja’s herstelverhaal is een miniserie van 5 delen.  Dit is deel 2. Opgetekend door Marcha.

Lees hier Deel 1
(Dit is deel 2)
Lees hier Deel 3
Lees hier Deel 4
Lees hier Deel 5

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *