Herstelverhaal Doenja: Deel 3 – Terug in de maatschappij


doenja-webToch…werkend als schoonheidsspecialiste besefte ik, dat ik mensen mooier maken een oppervlakkig bestaan vond. Het bezig zijn met het uiterlijk was eigenlijk ook nog een stukje van mijn oude zelf. Aan de buitenkant proberen iets anders uit te stralen, dan ik me van binnen voelde.

Manipuleren

Ik ben op zoek gegaan naar iets anders, en kwam terecht bij een persbureau. Ik kreeg de mogelijkheid door te groeien als account manager. Hier ging het even slechter met mij. Door te reflecteren op mijzelf kwam ik erachter dat mijn werk hier de oorzaak van was . Onder andere  bestond mijn werk uit het manipuleren van mensen. Dit hoorde bij mijn oude gedrag. Het manipuleren is nu juist één van de dingen die ik veranderd heb aan mijzelf tijdens de behandeling bij het CIB.

Ongelukkig

Ik voelde me ongelukkig in dit werk. M’n collega’s hadden een heel andere achtergrond. Ze kwamen uit een andere omgeving, waren geschoold, hadden een heel andere thuissituatie en praatten over dingen waar ik niet mee kon levelen. Ik voelde me- en hoorde er niet thuis en raakte in strijd met mezelf en mijn oude gevoelens.

Doenja’s herstelverhaal is een miniserie van 5 delen.  Dit is deel 3. Opgetekend door Marcha.

Lees hier Deel 1
Lees hier Deel 2
(Dit is deel 3)
Lees hier Deel 4
Lees hier Deel 5

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *