Herstelverhaal Thomas 1


Voorgeschiedenis

Na ongeveer 20 opnames in detoxen(ontgiftiging) en kort durende programma’s om van de alcohol en de drugs af te komen, lag ik na 25 jaar verslaving in de goot en was op sterven na dood. Gered door mijn huidige partner heb ik het overleefd. Mijn herstel begon nadat ik in een psychose was beland en op het KCAP terechtkwam.

Het herstel

Na het KCAP ben ik doorverwezen naar het CDP, waar ik eerst het dagprogramma gevolgd heb. Daarna heb ik enkele modules gevolgd. Op het CDP is mijn herstel pas echt begonnen, omdat daar aan mijn dubbele problematiek gewerkt werd en nog steeds gewerkt wordt. Ik vond daar lotgenoten die met dezelfde problemen kwamen. Met wat doorzettingsvermogen en goede nazorg ben ik nu bijna 5 jaar clean. Ik ga nog wekelijks 2 uurtjes naar het dagprogramma en heb gesprekken met mijn BP’er, SPV’er en een psychiater. Dit alles heeft mijn leven op een totaal ander spoor gezet, een spoor dat ik zal blijven volgen.
Gr. T. Janssen


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “Herstelverhaal Thomas

  • Hein

    Ha Thomas,

    Dank voor je verhaal. Je hebt het kort maar krachtig geschreven. Fijn dat je het wilt delen. Ik heb er alle vertrouwen in dat je het goede spoor blijft volgen !

    Groet,
    Hein van der Kamp