MSMEEMEE 1


MSMEEMEEIn de gezondheidszorg wordt regelmatig met afkortingen gewerkt. Ik dacht, laat ik er ook eens eentje tegenaan gooien. MSMEEMEE staat voor Mobiel Samenwerken Met Elkaar En Met Eigen Ervaringen. Waarom deze titel met afkortingen? Simpel, anders zou de titel veel te lang worden. Genoeg gezeurd, nu tot de point.

Mobiel samenwerken

Wij – het webteam van ervaringsplein – wonen en werken over het algemeen op grote afstand van elkaar.  Nu bestaat er gelukkig ‘Het nieuwe werken’, waardoor we via onze mobiele apparaten(telefoon, tablet en laptop)  intensief contact met elkaar hebben.  We overleggen wat af via chat/bellen van Skype, Google(+),  of via onze eigen afgeschermde groep hier op ervaringsplein.nl en ook nog per gewone mail. Daarnaast gebruiken we Teamviewer, waarmee we op elkaars scherm kunnen meekijken(uiteraard na uitdrukkelijke toestemming van de ander). En we gebruiken Google Drive om samen in één het hetzelfde document te kunnen werken, zonder dat het bewuste document steeds heen-en-weer gestuurd hoeft te worden.

We ontmoeten elkaar niet zo vaak in het ‘eggie’. En als we elkaar dan ontmoeten voor een ‘echt teamoverleg’ kunnen we direct starten met die dingen te bespreken die on-line wat lastiger te behandelen zijn. Daarbij is het natuurlijk ook prettig om elkaar gewoon te kunnen zien en spreken.

Eigen ervaringen

Waar we onze ‘mobieltjes’ ook voor gebruiken, is het  delen van ervaringen met elkaar. Soms heeft één van ons wat extra ondersteuning nodig, of zit even niet zo lekker. Kleine moeite om even te WhatsApp-en/Googlen/Skypen: ‘Héé, hoe gaat het nu met je?’ Er ontstaan regelmatig zulke ‘mooie’ gesprekken uit, waar we dan allemaal weer van leren.

MSMEEMEE:

Het kan op vele manieren, zowel in de ‘Mobiel Samenwerken Met Elkaar’,  En Met Eigen Ervaringen (elkaar ondersteunen). Het is soms even wennen dat ‘nieuwe werken’.  Als we het eenmaal in de vingers krijgen, biedt het zoveel meer kansen.

 


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “MSMEEMEE

  • marcha

    Ben ik helemaal met je eens, voor mij is er ook een wereld open gegaan, ik wist al wel van gmail, teamviewer, skype etc.
    Maar nu ik er ook daadwerkelijk gebruik van maak merk ik hoe handig het is, daarbij ben ik ook dankbaar voor de kennis die je met me deelt.
    Kortom ik werk met plezier samen met jou en de rest!