WMEE training


WMEE-2013-webEn toen was het zo ver. De eerste bijeenkomst van de WMEE-training (Werken Met Eigen Ervaringen). Een training om  te leren werken met eigen ervaringen in de verslavingszorg.
…Als ik maar op tijd kom en als ik maar geen ongelukken maak. Zo gaat het altijd bij mij als ik wat verder moet reizen(en waarvan ik helemaal in de stress kan raken). Ooit heb ik op 17e jaar  een ongeluk veroorzaakt waar ik zelf het slachtoffer van was. Goed… genoeg over mij gepraat, uiteraard kom ik op tijd aan.

Veiligheid en vertrouwen

Een dik trainingsboek met een schrift ligt op ons cursisten te wachten. Deze eerste bijeenkomst wordt gebruikt om elkaar wat beter te leren kennen en uitleg hoe de training in zijn werk gaat.  Marit van de Vrijplaats  legt het één en ander uit over het ontstaan en de voortgang van de Vrijplaats. We maken samen als groep afspraken om vertrouwen en veiligheid binnen onze trainingsgroep te waarborgen. En we krijgen genoeg lees- en huiswerk mee voor de volgende bijeenkomst.

‘Geheime huiswerkgroep’ op ervaringsplein

Ik ga een ‘geheime huiswerkgroep’ maken op ons ervaringsplein, dáár kunnen elkaar als trainingsgroep eenvoudig -via internet- aanvullen en ondersteunen. En binnen dezelfde geheime groep documenten met elkaar delen. We kunnen  -als we daar behoefte aan hebben- 1 op 1 gesprekken houden via de privéberichten wat ook  mogelijk is op ervaringsplein. Een mooie aanvulling op de ontmoetingen in het ‘eggie’.
En ik…ik kijk uit naar de volgende bijeenkomst van de WMEE training.

Anja

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *