WMEE’ers houden contact 3


wmee-training-afsluitingDe WMEE training is voorbijgevlogen. De eerste bijeenkomst is er eentje van wennen en aftasten. Al snel worden we een team, dat elkaar aanvult, vragen stelt en samenwerkt. Zoveel mensen, zoveel ervaringen en zoveel motivaties. De laatste bijeenkomst is evalueren, afscheid nemen en contact houden.

Wat durf ik

De training is oriënterend, wat wil ik, wat kan ik en vooral wat durf ik? Werken met eigen ervaringen houdt ook in, onszelf kwetsbaar te durven opstellen. Onderwerpen als: ‘Wat vertel ik?’, ‘wat wordt gevraagd bij beschikbare vacatures?’, ‘welke vormen van herstel zijn er?’, ‘welke vaardigheden en kennis hebben we nodig?’, ‘hoe kunnen we persoonlijke steun geven?’, met welke behandelmethoden hebben we zelf ervaring?’ Het is een scala van eigen ervaringen en ervaringen van de andere deelnemers.

Ruim op tijd aanwezig

Regelmatig zijn we vér voor de training begint aanwezig om gezamenlijk huiswerk door te nemen, elkaar op de hoogte te stellen van meningen, mogelijkheden en onmogelijkheden, en om bij te praten over ons persoonlijke leven.

Laatste huiswerkopdracht

We krijgen als laatste huiswerkopdracht om voor ieder persoonlijk iets te maken; een berichtje, iets symbolisch, iets wat zelf gemaakt en bedacht is. Misschien was dit wel de moeilijkste en meest tijdrovende opdracht. Het resultaat was helemaal leuk!

Verder op ervaringsplein

rode-draadOnze WMEE groep houdt niet op te bestaan. We houden contact via onze eigen geheime WMEE-groep op ervaringsplein. En dat kan over van alles gaan, over onze voortgang -al dan niet- als ervaringswerker, tot het bijpraten van onze eigen ditjes en datjes. Zoals Meta vertelde tijdens een bijeenkomst: ‘In elk leven is een rode draad’. En wat is nu mooier om ons via deze draad te blijven verbinden?

Rest mij nog alle deelnemers en docenten te bedanken voor deze opgedane levenslessen en ervaringen. Het heeft me verrijkt!

Anja


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 gedachten over “WMEE’ers houden contact

 • Yvonne Arnhem

  Hallo allemaal, Ik ben Yvonne(54 jaar) Ook ik volg op dit moment de cursus WMEE, in Tiel. Ik vind het erg leerzaam en waardevol. We hebben een fijne groep. Na deze cursus is het eerst vakantieperiode maar daarna ga ik de WRAP en “Herstellen doe jezelf” volgen. In 2015 ga ik een opleiding volgen die specifiek ervaringsdeskundig gericht is.Uiteindelijk hoop ik dan als ervaringsdeskundige een betaalde baan te mogen vinden. Morgen begin ik als vrijwilliger bij het GGZ Vriendenhuis. Ik hoop op deze site een plek te vinden waar ik ervaringen enz…kan delen met andere ervaringsdeskundigen en mensen die net als ik nog in ontwikkeling hiervoor zijn.

  Yvonne

 • Lana

  wat geweldig allemaal, ik merk dat ik te weinig op ervaringsplein zat, wat geweldig ik heb WMEE gedaan in dort bij Vivenz cliënten ondersteuning en vandaar uit heb ik geleerd mijn ervaring te delen, en uiteindelijk in boekvorm te recht gekomen, wat ontzettend leuk zeg dat je dit met ons wil delen

  geweldig dat je je ervaring bij de GGZ vriendenhuis gaat inzetten, succes

  warme groet Lata